Middagstips.
Jag ramlade över ett recept häromdagen, det lät väldigt gott och idag slog jag till och provade laga det.
Resultatet? Supergott, och jättelätt att tillaga :)
Saffranskryddad fisksoppa:

2. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, grädde och créme fraiche, låt sjuda 10 min.
3. Skär under tiden fisken i bitar, ca 2x2 cm.
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar (ca 20-30 min)
Servera med bröd och eventuellt en klick créme fraiche!
Resultatet? Supergott, och jättelätt att tillaga :)
Saffranskryddad fisksoppa:

- 400 g torsk
- 300 g laxfilé
- 1 purjolök
- 1 vitlöksklyfta
- 3 msk hummerfond
- 2 dl vatten
- 2,5 dl vitt matlagningsvin
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 1 dl créme fraiche
- 1 paket saffran
- 1 tsk timjan
- 1 tsk basilika
- Salt och svartpeppar efter smak.
2. Tillsätt salt, kryddor, vatten, fond, grädde och créme fraiche, låt sjuda 10 min.
3. Skär under tiden fisken i bitar, ca 2x2 cm.
4. Lägg i fisken, koka upp och sjud tills fisken är klar (ca 20-30 min)
Servera med bröd och eventuellt en klick créme fraiche!
Kommentarer
Trackback