God förmiddag!

Underbart väder.
Vaknade av min automatiska väckarklocka kl 7.45 . Tog penicillinet, gick på toa och tänkte som vanligt gå o lägga mej en stund till (måste vänta ca en timme efter jag tagit penicillinet innan jag får äta), men så tänkte jag att lägger jag mej nu somnar jag om och vaknar itne förrän efter tio.
Så jag hoppade istället in i duschen, fixade till mej. Har ätit frukost, diskat, plockat undan lite.
Funderar på vad som ska göras nu?!
Baka? Inte så ansträngande, men man känner ändå att man gjort något. Med födelsedagar på ingång så är det ju även behövligt :)

Om ni inte redan gjort det: läs den!


I år ska jag köpa..

..en bikini för att den är SNYGG inte för att det är den enda som passar mej! Förstår ni, jag kommer kunna köpa en snygg bikini vartsomhelst utan att deppa ihop över att jag inte hittar någon som passar.
Det känns helt ofattbart att något som man strävat och kämpat för i flera år äntligen kommer bli sanning.
Nej, jag kan inte förstå det.. Det visar sej tids nog.

Hittade denna på
H&M





Så fint är ena armvecket!


Efter en tids sjukdom

är jag tillbaka. Förstår att ni saknat mej?! Hihi :)
Jag hade feber i fredags, riktig sån där ligga-o-skaka-under-tre-filtar-fast-solen-lyser-på-en-feber.
Bestämde mej för att vara hemma från jobbet i lördags. Men tänkte att söndagen kan jag ju jobba. Och jag kände mej pigg mest hela söndan, gick jättebra att jobba.
Åkte hemåt från jobbet. Vad tror ni händer då? Jo bilj-veln stannar! Jag blev måttligt glad, stog där i Hyttan och svor mer än en gång. Fick hjälp att bärgas hem iaf.

Väl där kryper jag ner i Dragas fåtölj och börjar må sådär dåligt igen. >Tog en tablett o tänker att det går över. Jag ska ju köra Towa till Skövde tidigt på måndagsmorgonen.
Senare kommer alltså Towa hem till mej, jag känner mej som vanligt igen.
Tar en dusch på kvällen och börjar frysa sådär ininordens igen. Hoppar i säng (Mario sover snällt på soffan så towa får sova i sängen med mej). "Ja i värsta fall får väl Mario köra dej höhö" sa jag till towa och släckte lyset.

vaknar av att jag fryser så jag skakar. Känner på mej själv, jag är GLÖDhet.Ont i hela kroppen kan inte svälja eller nånting. Kan inte ta mej upp ur sängen, så jag ringer Mario ut i soffan o säjer att han får komma in för jag dör nog snart.

För att gör a en lång historia lite kortare då.
- Vi fick inte komma till akuten i Linde trots nackstelhet, sväljsvårigheter, över 40 graders feber, "det är nog magsjuka". Skit på er säjer jag. Förtroendet för sjukvården sjönk ett snäpp!
- Towa kom iväg till Skövde med Emil (hennes kille). Klarade körkortet! STORT Grattis!
- Jag skjutsades på måndagen runt från VC till USÖ. Fortfarande hög feber.
På måndagskvällen läggs jag in på usö. Får penicillindropp några dagar.
- Fick komma hem igår.
- nej, dom vet fortfarande inte riktigt vad det är/var för fel på mej, trots tusen prover och undersökningar (vissa av dom önskar jag inte ens mina värsta fiender) Äter penicillin nu och hoppas att jag aldrig mer behöver uppleva det där!
Förövrigt så ser mina armar ut som en nåldyna ----> jag tycker inte längre det är så himla läskigt att bli stungen :)

Oj! Långt inlägg. Så ligger det iaf till. Mår lite bättre men känns ju att man inte är som man ska!


Snorre

haha, sitter o kollar på sidan svenskanamn.se. Man kan välja att kolla på sin kommun, där kan man sen klicka sej vidare o se vilka namn som är vanliga och mindre vanliga, hur många som heter det osv, ni förstår.
Iaf så sitter jag där o bläddrar sida efter sida. Pötsligt ser jag ett namn som jag faktiskt skrattar åt. Det finns en människa i Lindesbergs kommun som alltså heter Snorre! Kolla in det här
Det finns så mycket tokiga namn, och då har jag bara gått igenom männens lista!
"Härmed döper jag dej till Munther Snorre Karlsson" haha!

Ja i brist på annat så..

Spring is in the air

Då var veckans Grey's dos över för den här vckan. Som vanligt sitter jag här som ett utskitet russin med tårarna rinnandes. Haha :). Det var faktiskt lite sorgligt idag.
Tänkte jag skulle lätta upp den känslan och slog över till Plastikdoktor 90210, där har precis ett husdjur gått bort o dom sitter o gråter. Så den planen gick i stöpet.

På tal om något annat så har det ju varit en underbar dag idag. Fint väder, piffade till mej med vårig rosa skjorta från gina och skinnjackan. Har vart på personalmöte. Känns konstigt, det var första gången för mej som jag var på nåt sånt. 'Imr hoppas jag på en fin dag till. Promenera lite på stan kanske.
OCH så tänker jag laga en riktigt brakmåltid, har inte ätit riktigt mat sen i fredags. Har levt på soppa dom senaste dagarna + lite sallad igår. Nu skriker min mage efter mat att arbeta med :)..


Vårigt


Testar från mobilen


Lovely lovely lovely

Ååå vilket underbart väder det är! Måste tas tillvara på!

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Thom

Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!

Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!

Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.

Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!


När du är klar ska du utmana 5 personer till.

1. Vad heter du? Therese

2. Ett ord på 4 bokstäver: Tugg

3. Flicknamn: Towa

4. Pojknamn: Torsten

5. Yrke: Tandläkare

6. Färg: Torskvit

7. Klädesplagg: Trosa

8. Mat: Tagliatelle

9. Sak i badrummet: Tandkräm

10. Plats/stad: Tidaholm

11. En orsak att vara sen: Taxibrist

12. Något man skriker: Tamejtusan!

13. Film: The ring

14. Något man dricker: Tequila

15. Band: Takida

16. Djur: Talgoxe

17. Gatunamn: Tullportsgatan

18. Bil: Triumph

19. Sång: Take on me

20. Aktivitet med mer än en deltagare: Tequilarace


Jag utmanar alla som känner sej sugna :)

det suger

att vara sjuk, fast frisk fast ändå sjuk så man inte kan gå till jobbet. Rörigt?!
Jag åkte visst på magsjuka igår, vaknade o mådde så djävulskt illa, tänkte att det går säkert över om jag får äta lite. Ställde mej o lagade mat, fick avbryta det illa kvickt och springa och häva ur mej lite (usch ja vet)-
Så blev jag liggandes hela dagen, sprang mellan toaletten och soffan hela dagen.
Sa till Mario att jag inte kommer överleva natten. Har väl aldrig tyckt så synd om mej själv.
(Fast en som slår mej är min käre storebror, haha, han låg visst också i magsjuka igår. så hade han ringt mor på kvällningen där och sagt att det bara var skinn och skelett kvar av honom hahaha)
Skulle ha jobbat kväll idag, men efter att endast ha intagit blåbärssoppa på hela dagen igår så ärjag väldigt matt i kroppen. + att jag inte tror dom skulle vilja haft mej på jobbet idag. Ringde dit idag och var lite fundersam över hur jag ska göra imorgon.
Di tyckte jag ska vara hemma då å. Aja, men det känns bra dumt. Kommer ju vara pigg imr, fast det är väl dumt att gå o jobba o riskera att någon annan blir smittad.

Jag är väldigt rastlös, har kollat FB typ tio gånger idag, kollat alla dåliga serier på tv:n. O nu då?! Börjar bli sugen på lite mat faktiskt, men vad vågar man äta? Soppa? Boooring. Hittar väl på någe.


Leo







I detta nu..


..doftar det kakor i hela hemmet :). Jag slog till och håller på och bakar Kolakakor.
Eva på jobbet hade med det idag, blev genast sugen på att åka hem o baka. Så nu står den andra plåten i ugnen.
Det är himla simpelt och går väldigt snabbt att göra:

  • 200 g smör eller margarin
  • 1 3/4 dl socker
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk vaniljsocker
  • 5 dl mjöl
Låt fettet bli rumsvarmt. Rör sedan socker och fett, gärna med en elvisp.
Blanda i sirap, bakpulver och vaniljsocker, rör till en jämn smet. Blanda sist i mjölet och rör tills det blir småsmulor, krama då ihop degen till en boll. Dela i fyra delar. Rulla varje del till en 40cm lång längd. Lägg på plåt och grädda i ca 18 minuter på 175 grader!


Tänkte först baka bullar, men det tar ju sån nedrans tid. Det får bli i helgen! Långledig, fredag, lördag, söndag, skööönt!
Födelsedagsfirande imr, sen kommer eventuellt mor och far in på en fika. Kanske Towa tittar in på kvällen för ett glas vin eller två (jag älskar ju viiin), det är itne riktigt bestämt ännu.
Med det inplanerat ser jag att det får bli bullbak på lördag ;).



Bor det inte..



..en Rudolf i oss alla?!

Det finns så mycket man tror att man glömt,

Men som man inte alls har glömt när man väl blir påmind om det.
Läste nyss min kära lillebrors blogg (läs hela inlägget
här.)
Han hade just blivit påmind om min tonårstid, genom en låt. Mmmbop med Hanson. Kommer ni ihåg den hiten?
Jag var under en period ett väldigt, väldigt hängivet fan av dom. Tre söta små tonårspojkar med långt hår i sina bästa år - favoriten var självklart mellanbrodern Taylor.


Innan denna Hanson period hade jag en väldigt intensiv period med Arvingarna, min största idoler genom tiderna. Fyra Göteborgare som jag tyckte sjöng som gudar. Det var heller inga fel på Lasseman. Mitt rum var klätt av Arvingarna-affischer och allt som hade med dom att göra. Jag var med i deras fanclub. Jag sov på deras ansikten i form av örngott haha. (Btw så har jag fortfarande kvar det örngottet någonstans).
Och ännu idag går jag igång på lite Arvingarna! För att vara helt ärlig så har jag kvar en av deras skivor, för det KAN hända en dag att jag får ett enormt sug efter Arvingarna. Haha :)




Detta för att nämna ett par. Det har funnits några grupper som har kommit och passerat. Dom här två är väl kanske dom man minns bäst om man tänker efter.
Vilka var dina STORA tonårsidoler?

Vissa dagar är bättre än andra



Det här är tyvärr inte en sån. Jag har mensvärk och ont i halsen. Skippar träningen, känns mindre bra, men finnns inte viljan riktigt där så blir det ju heller inte riktigt bra.
Var och hälsade på Farmor en stund idag. Hon ligger där och sover så djupt, så djupt. Läkaren säjer att hon varken hör eller märker när vi är där, det tror inte jag på. Det kan inte vara en slump att hon reagerade precis när mamma frågade om hon hörde att vi var där, att hon rörde på sej när Leo gnydde. Jag tror att hon hör och vet att vi är där.
Allt jag läst i skolan kan inte vara lögn. Hörseln och känseln är det sista som lämnar oss. Varför skulle farmor vara ett undantag från det?