Då var det i hamn.Nautiluskortet är inhandlat. Nu kör vi!

Julen kom,

och julen gick. Jag har, trots jobb, haft en fin jul. Men jag måste erkänna att jag känner mej lite snopen, nu när den är över. Känns som att jag missade något. Jag hoppas och tror att det beror på att jag jobbade. Därför lägger jag nu den här julen bakom mej och går in för att nästa år ska jag vara ledig på självaste julafton (vilket jag inte vart på 2 år nu) och bara njuta.

Å andra sidan försöker jag tänka att det blir ju vad man gör det till. Varje jul behöver faktiskt inte se likadan ut. Och kanske gjorde jag någon lite tant eller farbror lite varmare i hjärtat.
Årets gran.
I mammas fönster.

....

Idag passerade vi 4 år. Fyra underbara år. Och Många många fler kommer det bli.Älskar dej av hela mitt hjärta

Det är någonting

med den här bilden som får mej att börja skratta


Strålande

Jag älskar det! Jag älskar det där vita som nu täcker dom gröna gräsmattorna. Som gör att julkänslan kanske, kanske har infunnit sej. Som gör att dagen blir lite, lite ljusare.
Snön kom som en skänk från ovan.
Och som det verkar så får vi behålla den till julafton.

Plastic is fantastic.

Jag älskar att kolla på allt som har med operationer och sjukvård att göra. Allra helst tycker jag om att se på Plastikdoktor 90210. Där följer man x antal plastikkirurger i glamourösa Beverly Hills.

MEN det är en sak jag INTE klarar av. Och det är näsoperationer.! Jovisst det är jätteskoj att se slutresultatet. Men jag klarar inte av när som slipar, bryter och knakar. Det raspar och låter och jag får rysningar i hela kroppen. *rasp rasp*. O så bryter vi näsan så vi får den rakare. Gaaah!

Intressant är det iaf. Och som sagt, det är alltid roligt att se när dom blir överlyckliga över resultatet. Plastikkirurger är ena riktiga konstnärer!Lördag it is.

Idag har jag mest bara glidit runt. Haft det bra och njutit av att vara ledig.
Nu har jag fräschat till mej, satt på lite smink och ett par örhängen. Väntar på mannen i mitt liv, sen traskar vi till Carro där väntar trevligt sällskap, gott att dricka och sällskpasspel. Perfect.


TES

Igår körde vi igång med TES på jobbet, TES som står för Tryggt Enkelt Säkert.
Det innebär att vi på morgonen får ett insatsschema, där hela dagen är planerad för varje anställd. Där står ungefär hur lång tid besöket kommer ta, när man ska vara hos vårdtagaren, vad som ska göras hos varje vårdtagare osv.

Till detta har varje anställd fått en egen "dosa" (ser ut som en miniräknare, storlek större) med ett personligt kort (typ bankomatkort) som sticks in i dosan.
När man då kommer hem till vårdtagaren ska man knappa in i dosan att man har anlänt. Man gör sedan det man ska, och när det är gjort så knappar man in i dosan alla insatser man gjort och "knappar ut sej". Ex. jag har städat, då trycker jag koden för städning. Då syns det att jag varit där och gjort det jag ska. Varje insats har en egen kod, så det kan bli en lång radda med koder man ska trycka.

Blir det avvikelser måste man gå in på datorn i efterhand och ändra det som inte blivit som planerat. För självklart behöver inte insatsschemat följas till punkt och pricka.

Vad är då syftet med det här systemet? Det frågar jag mej.
Man kan tolka det som att de högre uppsatta vill ha koll på sin personal och se vad man gör varje minut av arbetsdagen.
kanske ser dom till slut att personalbehovet inte är så stort, och nerskärningar görs? Vad vet man.

Förhoppningsvis, är inte fallet så. Förhoppningsvis ska det här ge vårdtagarna bättre hjälp och kvalitet. Man kanske bättre kan se vårdtagarens behov, och att det verkligen blir en insats. Man får kanske bättre översikt över vad som behövs göras.

Ja vi får se vart det leder. Det kanske bara fungerar en vecka. Men jag känner mej lugn inför det här. Roligt med något nytt.
Men självklart är det alltid lite ovisst när det kommer till något nytt som ska införas, men huvudsaken är väl iallafall att man fortsätter se vårdtagarens behov och inte koncentrerar sej allt för mycket på blippandet på dosan, det är ju helt okej om det blir lite fel. Något annat kan man inte räkna med.